Tilbage til Blog

Hvad er WebFlow?

Hvad er WebFlow? Hvordan udskiller webflow sig fra de andre website platforme der findes derude? Bloggen handler om hvad WebFlow platformen er, og hvad den kan. Vi forklarer også hvilke fordele og ulemper det har at anvende den til sin web udvikling.

Joon Poore
Full-stack udvikler & Cybersikkerheds ekspert

Introduktion til moderne webdesign

1. Hvad er Webflow?

Webflow er en SaaS platform til webudvikling. Man kan nemt og overskueligt lave sin hjemmeside med Webflows innovative designer system.

Det er nemt og simpelt som at bygge med legoklodser, og der er mulighed for selv at programmere mere advanceret former for frontend, eksempelvis React komponenter.

Det gode ved webflow er, at det ikke kræver kendskab til HTML og CSS som sådan.Alle der har en form for designmæssig sans kan lave en hjemmeside med webflows brugerflade.

I alt enkelthed så "drag og dropper" man elementer sammen til en større helhed, og disse elementer kan skrædder syes til ens behov. Der er også mulighed for at animere elementerne eller styrer dem gennem javascript.

Hvis man har kendskab til ting som flexbox eller CSS grid vil man kunne føle hvor stor frihed som Webflow giver, da det er responsivt og man kan se resultater mens man bygger sin hjemmeside.

Webflows helt store styrke er udover sin brugerfalde, Webflows CMS system der følger med hvert projekt. CMS systemet er designet godt, da det er simpelt at sætte op og det er lige til at kombinere frontEnd med Backend.

2. Hvordan adskiller WebFlow sig fra andre platforme? Som eksempelvis Wordpress, Wix, Squarespace etc.

Webflow er først og fremmest en helheds orienteret platform. Hvilket vil sige, at ikke nok med at man kan lave sin hjemmeside i Webflow, så kan man også vælge selv at hoste sin side på platformen.

Dette er smart for det betyder man ikke rigtig har brug for så meget andet, for at få sin hjemmeside ud på nettet. Man behøver heller ikke bruge mange penge på plugins eller templates, da det meste kommer sammen med Webflow.
Man kan også eksportere sit design (HTML og CSS) fra Webflow og anvende på andre platforme. Man kan dog ikke eksportere hvis man benytter sig af det indbyggede CMS system, da det er en del af webflow og ikke kan ekspoteres.

En anden ting som skiller Webflow ud, er som tidligere nævnt, muligheden for at have skræddersyet kode i sit projekt. Dette gøres ved, at man kan importere scripts udefra ind i på sin side.

Man kan også lave embedded html kodning direkte på selve "hjemmesiden", men klart det stærkeste punkt er muligheden for import at javascript frameworks.

Webflow fungerer også godt sammen med en del andre third-party servicer som eksempelvis Stripe, Zapier, wized når man skal opsætte noget BackEnd. Og man kan nemt og hurtigt lave sin hjemmeside om til en Ecommerce side.

3. Fordele og Ulemper

Hvis man skal stille det op i fordele og ulemper er det vigtigt man først spørger sig selv. Hvad er det egentlig jeg søger?

Webflow er eksempelvis lige i grænsen til overkill hvis man laver hjemmesider for sjov, skal have et sted til sit portfolio eller skal lave noget gratis for en ven.

Selfølgelig kan man designe siden og melde sig gratis til servicen, men webhosting kommer til at være lidt dyrer end eksempelvis hvad man kan få andre steder som kommer sammen med domænenavn og Wix editor.

Dog ville jeg sige, at hvis man vil leve af at lave webdesign, så er Webflow langt at foretrække over de andre platforme. Jeg har prøvet alt fra Wix, til Wordpress og til asp.net webapp i Azure portalen.

Webflow er den som har givet mig det perfekte blend af, nem og intuitivt webdesign også costummade kodning. Man kan hurtigt sætte et flot design, som man også kan med wordpress elementor eller tailwind CSS.

Samt man kan få lov til at kode specifikke ting og implementerer det, som er sværer i eksempelvis Wordpress.

Alt i alt, så er Webflow med ens indbygget CMS system og mulighed for egen hosting en klart bedre helheds pakke at tilbyde sine kunder, end hvis man skulle have 5-10 forskellige Wordpress plugins.

Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til indholdet så skriv endelig til joon@quary.dk

Tak fordi du læste med.